ÇİKOLATA SOSLU KEK
Malzemeler:
1,5 su bardağı Toz şeker
125 gr Tereyağ
4 Yumurta
1 su bardağı Süt
1 Limon kabuğu rendesi
1 paket Vanilin
1 paket Kabartma tozu
2 su bardağı Un
Yapılışı:
Tereyağı ile toz şekeri krema kıvamında mikserle çırpalım.
Yumurtaları tek, tek karışıma kırıp bir dakika arayla çırpıp,
sütü,vanilin,limon kabuğu rendesini ilave edip karıştıralım.
2 bardak unla kabartma tozunu eleyerek ilave edip,karıştıralım.
Baton bir kalıbı katı yağ ile yağlayıp galeta unu serpelim, hamuru
içine boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 45-50 dakika
pişirelim.
Çikolata sosu için 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip
üstüne döküp Antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Nefis bir kek, bir dilim alsam da yetmeyecek gibi görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım buyur,bütün keki yiyebilirsin ben öyle yapıyorum 1 dilim derken yarısı yenmiş oluyor:)))) sevgiler.
Silellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilSağol sevgiyle kal.
SilSüperr görünüyorr.Emeğine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler sevgiler.
Silellerine saglık.
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgiler.
Sil