ÇİKOLATA SOSLU KEK

Pazartesi, Nisan 13, 2015 marindentarifler.com 8Yorumlar


Malzemeler:
1,5 su bardağı Toz şeker
125 gr Tereyağ
4 Yumurta
1 su bardağı Süt
1 Limon kabuğu rendesi
1 paket Vanilin
1 paket Kabartma tozu
2 su bardağı Un

Yapılışı:
Tereyağı ile toz şekeri krema kıvamında mikserle çırpalım.
Yumurtaları tek, tek karışıma kırıp bir dakika arayla çırpıp,
sütü,vanilin,limon kabuğu rendesini ilave edip karıştıralım.
2 bardak unla kabartma tozunu eleyerek ilave edip,karıştıralım.
Baton bir kalıbı katı yağ ile yağlayıp galeta unu serpelim, hamuru
içine boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 45-50 dakika
pişirelim.
Çikolata sosu için 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip
üstüne döküp Antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.




Bunları da beğenebilirsin.

8 yorum: