Bİ MUTFAK İKİ ŞEF ÖZLEM MEKİK & AYVAZ AKBACAK İLE ÇARGAH RESTAURANT BLOGGER BULUŞMASI

Cuma, Şubat 20, 2015 marindentarifler.com 4Yorumlar


Geçtiğimiz Cuma akşamı aldığım davet üzerine Çargah Restaurant'a icabet ettim.
"Bi Mutfak iki Şef " Özlem Mekik ve Ayvaz AKBACAK  moderötörlüğünde Blogger
arkadaşlarımızla bize güzel lezzetli bir akşam yaşattılar.
Antep Mutfağına gönül vermiş mekanın sahibi sayın Mehmet Beyin  menülerini
tek, tek tattık birbirinden lezzetli Başlangıçlar, benim favorim Yuvalama çorbası,
birbirinden güzel terbiye edilmiş etler ,tabiki Künefe fiyatlar gayet makul gidip
bu özel mekanda Antep mutfağından lezzetleri tadın derim.
Ailenizle Brunch yapabileceğiniz yöresel 200 çeşit açık büfe, geniş ferah bir mekan.
Özel iş toplantılarınızı vip salonlarında yapabilmeniz için her detay ince düşünülmüş.
İlgi ve alaka hizmet on numara ikinci gidişim tatlarda bir değişiklik farketmedim
Şükrü beyde sazıyla sözüyle güzel bir sıra gecesi yaşattı herşey için teşekkürler.








Bi mutfak iki şef'in ünlü şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde düzenlenen Çargâh Restaurant Lezzet buluşması, İstanbul'un ünlü mekan ve yemek bloggerlarının katılımlarıyla gerçekleşti. Gece, Gaziantep mutfağının en lezzetli yemeklerinin tadımıyla başladı. Mekanın sahiplerinden olan ünlü şef Mehmet Yılmaz tarafından Gaziantep'in özel çorbası olan Beyran Çorbası'nın detaylı tarifi verildi. Mekanın çiğ köftesi, blog yazarları tarafından çok beğenildi. Adana Kebap, Yuvalama ve Künefe ise tam not alan diğer lezzetler arasındaydı. Buluşma, sıra gecesi tadında doyumsuz bir müzik şöleniyle sonlandı.
Çargâh Restaurant Hakkında;




Gaziantep mutfağının İstanbul'daki en önemli isimlerinde ünlü  şef Mehmet Yılmaz ve  Şükrü Sert'in ortakları olduğu, ismini Türk musikisindeki bir makamdan alan Çargâh Restaurant 3000 metrekarelik dev bir alanda hizmet veriyor. Altın varak kullanımıyla, Anadolu ve Osmanlı mimarisinden tınılar taşıyan Çargâh Restaurant sizi harika atmosferiyle sarmalıyor.




Canlarla resim çekilmeden olmazdı


Mekan, Türk mutfağının en önemli mutfaklarından Antep mutfağını temel alıp Anadolu mutfağının lezzetlerini misafirleriyle paylaşıyor.  En kaliteli ürünleri, usta ellerden çok özel lezzetlere dönüştürüyor.


Kişi başı 55-60 TL'ye ziyafete doyacağınız Menü örneği şu şekilde;

Başlangıçlar;
T. Tulum Peynir Ceviz
Abagannuş
Antep Turşu
Acılı Ezme
Çiğ Köfte
Mevsim Salata
Yuvalama

Ara Sıcaklar;
Fındık Lahmacun
K. Patlıcan Dolma
İçli Köfte

Ana Yemek; (seçmeli)
Adana Kebap
Tavuk Şiş
Kuzu Şiş
Ali Nazik Kıyma
Firik Pilavı (Garnitürleri ile servis)

Tatlı; (seçmeli)
Peynirli sıcak künefe
Soğuk sıcak içecekler

Tüm  bu lezzetlere ek olarak;
Her Pazar, yöresel lezzetlerle bezeli 200 çeşit ürünün yer aldığı açık büfe kahvaltı ve muhteşem brunch  Çargâh Restaurant'ta sizleri bekliyor.


Telefon: +90 212 397 22 12 (pbx)

Adres: 
Basın Ekspres Yolu İstwest Meydanı No:17  A1/14Starcity AVM Karşısı Yenibosna / İstanbul



Bunları da beğenebilirsin.

4 yorum:

  1. çok güzelmiş, denemek gerek
    emeklerinize sağlık
    www.elitstil.com

    YanıtlaSil
  2. Tatlım şahane bir gün olmuş. Keyifli günleriniz bol olsun.
    Çargah ta 10 numara 5 yıldız .
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok keyifliydi,yemekler sohbet ve türkülü güzel bir akşam geçirdik.

      Sil