KASE KUCHEN (Alman tarifiyle)

Pazar, Aralık 21, 2014 marindentarifler.com 6Yorumlar


Tart Hamuru için Malzemeler:

125 gr Tereyağ
75 gr Toz şeker
1 Yumurta
1 çay kaşığı Kabartma tozu
200 gr Un



Üstü için Malzemeler:

100 gr Toz şeker
1 paket Vanilyalı Puding
500 ml Süt
1 Yumurta tam
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı Limonsuyu
600 gr Labne
100 ml sıvı yağ

Tart Hamuru Yapılışı:

Unla kabartma tozunu karıştırıp eleyelim toz şekerle harmanlayıp
soğuk tereyağ ile birlikte hızlıca yoğuralım yumurtaları ekleyip
pürüzsüz bir hamur elde edelim,buzdolabı poşetine koyup buzdolabında
30 dakika dinlendirelim.
Kelepçeli kalıbı yağlayıp fırın kağıdı koyun kaymasın diye yağlıyoruz,
hamuru kalıba göre açın kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin.

Üstünün Yapılışı:
Şekerle yumurtaları çırpıp kalan malzemeleri ilave edip tekrar çırpın.
Hamurun üstüne döküp spatula yardımı ile düzeltip ısıtılmış fırında
160 derecede 60 dakika pişirin .
Kalıbı fırından çıkartıp soğumasını bekleyin 1 gece dolapta bekletirseniz
tadı daha güzel oluyor.
Afiyet Olsun.




Bunları da beğenebilirsin.

6 yorum:

  1. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Tarif harika görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve değişik bir lezzet olmuş,hemen not alıyorum..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. biraz uğraştım ama güzel oldu. teşekkürler canom.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,tarifte ne gibi bir zorlukla karşılaştınız öğrenebilirmiyim resmini paylaşabilirmisiniz teşekkürler.

    YanıtlaSil