KASE KUCHEN (Alman tarifiyle)
Tart Hamuru için Malzemeler:
125 gr Tereyağ
75 gr Toz şeker
1 Yumurta
1 çay kaşığı Kabartma tozu
200 gr Un
Üstü için Malzemeler:
100 gr Toz şeker
1 paket Vanilyalı Puding
500 ml Süt
1 Yumurta tam
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı Limonsuyu
600 gr Labne
100 ml sıvı yağ
Tart Hamuru Yapılışı:
Unla kabartma tozunu karıştırıp eleyelim toz şekerle harmanlayıp
soğuk tereyağ ile birlikte hızlıca yoğuralım yumurtaları ekleyip
pürüzsüz bir hamur elde edelim,buzdolabı poşetine koyup buzdolabında
30 dakika dinlendirelim.
Kelepçeli kalıbı yağlayıp fırın kağıdı koyun kaymasın diye yağlıyoruz,
hamuru kalıba göre açın kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin.
Üstünün Yapılışı:
Şekerle yumurtaları çırpıp kalan malzemeleri ilave edip tekrar çırpın.
Hamurun üstüne döküp spatula yardımı ile düzeltip ısıtılmış fırında
160 derecede 60 dakika pişirin .
Kalıbı fırından çıkartıp soğumasını bekleyin 1 gece dolapta bekletirseniz
tadı daha güzel oluyor.
Afiyet Olsun.
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Tarif harika görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBende tesekkür ederim sevgiyle kalın
SilÇok güzel ve değişik bir lezzet olmuş,hemen not alıyorum..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCanım sağol en iyi calişkan ziyaretçim sevgiler.
Silbiraz uğraştım ama güzel oldu. teşekkürler canom.
YanıtlaSilMerhaba,tarifte ne gibi bir zorlukla karşılaştınız öğrenebilirmiyim resmini paylaşabilirmisiniz teşekkürler.
YanıtlaSil