Alman Tarifiyle Ekşi Maya

Pazartesi, Aralık 08, 2014 marindentarifler.com 2Yorumlar






Malzemeler:
100 gr Köy unu
100 ml.ılık su
Büyük cam kavanoz
Tahta kaşık

Yapılışı 1.işlem için:
Cam kavanoza unu ve ılık suyu koyup tahta kaşık ile iyice karıştırıp,
ağzını bir bezle kapatıp 24- 48 saat arası bekletelim.

 Malzemeler 2. işlem için:
100 gr köy unu
100 gr ılık su eklenip tahta kaşıkla iyice karıştırıp ağzını kapatıp 12 saat
bekletelim

Malzemeler 3.işlem için:
200 gr köy unu
200 ml ılık su ile karıştırıp 12 saat ağzını kapatıp bekletelim

Bu maya yapılırken lütfen beyaz un kullanmayın köy unu bulmak şehirlerde
biraz zor Çavdar,Tam tahıllı,vs kullanabilirsiniz.
Maya kavanozunu mutfakta hava akımı almayan 25-30 derece sıcaklıkta muhafaza edin
beslerken saatlerde mümkün olduğunca dikkat edin inşallah memnun kalırsınız sorularınız
için her zaman bana yazabilirsiniz.

 Ekmek tarifi:

375 gr köy unu
300 ml ılık su ve mayayı karıştırıp 12 saat bekletip ekmeğinizi yapabilirsiniz
detaylı tarifler için aşağıdaki linke tıklayın.
http://marindentarifler.blogspot.com.tr/2014/12/koy-unundan-katksz-eksi-mayal-ekmek.html
Not:
Mayadan  4-5 kaşık bir kapaklı cam kavanoza alıp
ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayıp yapacağınız zaman tekrar
çıkarıp yukarıdaki tarifle besleyip kullanabilirsiniz.










Bunları da beğenebilirsin.

2 yorum:

  1. ekşi mayan harika olmuş.birdebu şekilde deneyeyim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım yorumları göremiyordum sonunda blogu düzenledik cevabı biraz geç oldu kusura bakma sevgiler.

    YanıtlaSil