Goldmaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor - 4.Menüm

Salı, Ağustos 06, 2013 marindentarifler.com 2Yorumlar


Gold Master yarışması için hazırladığım 4.hafta menüm..



İslim Kebabı:

Malzemeler:
750 gr orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 büyük boy soğan
1 bardak ufalanmış ekmek içi
1 dolu tatlı kaşığı tuz
1 dolu tatlı kaşığı karabiber
1 dolu tatlı kaşığı Pul biber
1 dolu tatlı kaşığı Kimyon
2-3 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı bardak su
2 adet orta boy domates
4-5 adet sivri biber
7 adet büyük boy patlıcan

Yapılışı:
Kıymayı, ekmek içi, yumurta, rendelenmiş soğan ve baharatlarla güzelce yoğuralım ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirmeye bırakalım.
Kıymamızdan daha sonra yuvarlak köfteler yapıp kızartalım.

Patlıcanları iki tarafından birerkere soyalım ve tuzlu suda bekletelim. Siyah suyu cıktıktan sonra mutfak peçetesiyle hafifce kurulayıp, uzunlamasına dört şerit olacak şekilde dilimleyelim ve hazırladığımız bu patlıcan şeritlerini sıvıyağda iki taraflı kızartıp mutfak peçetesi serdiğimiz bir tabağa alalım. Tüm patlıcanları bu şekilde kızartalım ve soğumaya bırakalım.
Patlıcanlarımızdan ikişer şerit bir tabağa alıp artı oluşturacak şekilde üst üste yerleştirelim. Ortasına bir adet köfte yerleştirip dört bir yandan bohça şeklinde kapatalım ve kürdanla sabitliyelim. Kürdanın üzerine bir domates dilimi ve sivri biber dilimi geçirip fırın tepsisine dizelim.
Salçamızla ve suyla sos hazırlayıp  kebaplarımızın üzerine dökelim. 170 derece'ye ayarlanmış fırında 25-30 dakikaya yakın pişirelim.
Afiyet olsun.




Fırında Kabak Kızartması 

Malzemeler:
1 kg Kabak
7-8 yemek kaşığı Sızma zeytinyağ
Tuz
250 gr Süzme yoğurt

Yapılışı:
Kabaklarımızı soyup yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Tepsimize fırın kağıdımızı serelim ve kabakları tepsiye koyup zeytinyağı ve tuz ile birlikte harmanlayalım. Kabaklarımızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Kabağımızı fırından çıkarıp soğutalım ve yoğurdumuzla karıştırıp servis edelim.
Kalorisi düşük ve çok pratik bir tarif.

Afiyet olsun.



Bunları da beğenebilirsin.

2 yorum: