Goldmaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor - 3.Menüm
Gold Master yarışması için hazırladığım 3.hafta menüm..
Domatesli Biber Kavurma
Malzemeler:
500 gr Sivri Biber
5 adet Domates
3 yemek kaşığı Zeytinyağ
1 tatlı kaşığı Tuz
Yapılışı:
Biberleri yıkayıp 2'ye bölelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp bir kenarda bekletelim.
Zeytinyağımızı geniş bir tavaya koyup biberlerimizi ekleyelip kapağını kapatalım ve kavrulmaya bırakalım. Arada bir tavayı sallayıp biberleri karıştıralım. Biberler hafif kızardıktan sonra domates ve tuzu ekleyip tekrar kapağını kapatıp domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu tarif hem çok pratik hemde çok ekonomik ve bol lezzetli.
Afiyet olsun.
Şam Tatlısı
Malzemeler:
4 su bardağı İrmik
2 su bardağı Toz Şeker
2 su bardağı Süt
2 çay kaşığı Karbonat
1 kase çiğ Badem)
Şerbeti:
4 su bardağı Toz Şeker
4 su bardağı Su
1 Limon
Şerbetin Yapılışı:
Şekeri ve suyu iyice kaynatalım. İndirmeye yakın limonu sıkıp şerbete ekleyelim. 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Yapılışı:
Cam bir kaseye irmik, şeker ve karbonatı koyup malzemelerin birbirine karışmasını sağlayalım.
Üstüne 2 bardak sütü ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım. Diktörtgen büyük bir borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp üstüne biraz irmik serpelim, yerken güzel çıtır çıtır bir tat oluyor.
Spatula yardımı ile harcımızı tepsiye yayalım ve 2-3 saat buzdolabinda bekletip bir parmak genişliğinde uzunlamasına sonra bir parmak genişliğinde enlemesine kesip, her dilimin üzerine badem dizelim.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz soğumuş şerbetimizi üstüne döküp tatlımızı soğmaya bırakalım. Yerken çocukluğumuzda yediğimiz okul önlerinde satılan tatlıyı anımsıyalım :)
Afiyet olsun.
0 yorum: