Goldmaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor - 1.Menüm

Cuma, Temmuz 19, 2013 marindentarifler.com 0Yorumlar


Gold Master için hazırladığım 1.hafta menüm..




Cevizli-Parmesanlı-Roka Salatası

Malzemeler:
1 demet Roka
1 adet Domates
2 adet küçük Salatalık
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
4 sap Yeşil Soğan
Tuz
1 yemek kaşığı Balsamik Sirkesi
5 parça ince dilim Parmesan Peyniri (alternatif olarak kaşar dilimleri)
1/2 çay bardağı Ceviz

Yapılışı;
Rokamızı yıkayıp kurutalım ve doğrayalım. Yeşil soğanları, salatalığı ve domatesi de küçük küçük doğrayıp roka ile harmanlıyalım.
Zeytinyağını, balsamik sirke ve tuzu bir kabın içinde iyice karıştırıp, salatamızın üstüne dökelim.
Parmesan peyniri ve cevizle süsleyelip servis edelim.

Afiyet Olsun

Bu güzel iç acıçı salatayı Goldmaster Ramazan yarışması için hazırladım (doğaçlama)







Salçalı Biftek:

Malzemeler:
4 parça dana biftek
1 baş sarımsak
1 büyük boy Soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 tane rendelenmiş domates
Tuz, karabiber, kekik ve 2 adet defne yaprağı

Yapılışı:
Etlerimizi yıkayalım ve mutfak peçetesinde suyunu çektirelim. Arzu edersek biftekleri ikiye bölelim.
Geniş bir tavaya tereyağımızı alalım ve eritip etlerimizi 2 taraflı hafif kızartıp (1-2 dak) bir tabağa alalım.
İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı tavada soteleyelim sırasıyla domates rendesini, salçayı, baharatları şöyle bir iki dakika tavada pişirip etlerimizi sosumuzun içine yerleştirelim. Bir su bardağı sıcak su ekleyelim ve
kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim.

Afiyet olsun.



Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: