VİŞNELİ CRUMBLE Tart

Pazartesi, Eylül 28, 2015 marindentarifler.com 4Yorumlar



Vişneli Crumble Tart
Vişneli Crumble Tart tarifi
Vişneli Crumble Tart nasıl yapılır.

Malzemeler                                                              
Hamuru için:                                                                               
200 gr tereyağı                                                              
1 çay bardağı toz şeker                                                
375 gr un                                                                   
1 yumurta                                                                  
1 tutam tuz                                                                .
1 paket vanilin                                                          

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yukarıdaki malzemeler ile pürüzsüz bir hamur yoğurun, 30 dakika dolapta dinlendirin.        26 cm çapında kelepçeli pasta kalıbını yağlayın veya fırın kağıdı serin.
Hamurun 4/1 üstü için ayırın (Crumble için). 
Kalan hamuru 2 adet fırın kağıdı arasında açın, kalıbın içine öylece yerleştirin. 
                                                                     
Üst Malzemesi:       
250 gr vişne                                                                                    
1 paket vanilyalı puding 
600 ml süt 
Yumurta, süt ve vanilyalı pudingi  devamlı karıştırarak pişirin.
10 dakika kadar soğusun   hamurun üstüne  spatula yardımıyla dökün
Vişneleri üstüne eşit şekilde dağıtın.
Kalan 4/1 hamuru  minik, minik elinizle koparın  turtanın  üstünü kaplayın. 
160 dereceye  ısıtılmış fırında  45 - 50 dakika arası pişirin.

Afiyet olsun

Bunları da beğenebilirsin.

4 yorum:

  1. çok nefis görünüyor, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, vişneli turtanız çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil