Merengli Pasta

Perşembe, Ekim 30, 2014 marindentarifler.com 2Yorumlar




Malzemeler:

100 gr şeker
100 gr tereyağ
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı süt
125 gr un

Yapılışı:
şeker ve tereyağ iyice krema gibi çırpılıp,yumurta eklenir 1 dakika kadar çırpıp vanilya ve süt
ekleyelim.Unu  ,nişastayı ,kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştıralım
kek hamurundan biraz sert olacak 28 çapında kelepçeli kalıbı yağlayıp unlayıp spatula yardımıyla
kalıba yerleştirelim ince bir kat olacak ısıtılmış fırında 175 derecede 25 dakika kadar üstü
pembeleşince çıkarıp soğutalım.Kalıptan çıkarıp fırın kağıdı yerleştirip tekrar koyalım.




Not:pasta altı pişerken ara krema yapımına geçin.

Arası için Malzemeler:
Kreması
500 ml süt
125 gr şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
7-8 yemek kaşığı limon suyu
50 gr tereyağ

Yapılışı:
şeker ,un, nişastayı karıştırıp sütle birlikte karıştırarak pişirelim akışkan olmayan
yoğun bir muhallebi olması gerekiyor
Malzemeler:

100 gr şeker
100 gr tereyağ
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı süt
125 gr un

Yapılışı:
şeker ve tereyağ iyice krema gibi çırpılıp,yumurta eklenir 1 dakika kadar çırpıp vanilya ve süt
ekleyelim.Unu  ,nişastayı ,kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştıralım
kek hamurundan biraz sert olacak 28 çapında kelepçeli kalıbı yağlayıp unlayıp spatula yardımıyla
kalıba yerleştirelim ince bir kat olacak ısıtılmış fırında 175 derecede 25 dakika kadar üstü
pembeleşince çıkarıp soğutalım.


tereyağ,limon kabuğu rendesi ve limon suyunu
ekleyip tereyağ eriyinceye kadar karıştırıp soğumuş pastanın üstüne yayalım.

Mereng Yapımı:

2 yumurta akı
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Yumurta aklarını dikkatlice sarılarından ayırın pudra şekeri ile birlikte mikserle 1 dakika
düşük hızda çırpıp hızını yükseltip kar gibi çırpalım 3 aşama kremanın üstüne yayıp
çatalla şekillendirelim, yarı aralık 170 ısıtılmış fırında 3-4 dakika üst ızgarada pembeleşince
çıkarıp soğutup 3-4 saat buzdolabında bekletip narlarla servis edelim.

Afiyet Olsun























































Bunları da beğenebilirsin.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacım…
    Mereng ve leziz krema ile birleşen nefis bir tarif olmuş…
    Afiyetler olsun…
    Sevgilerimi bıraktım…

    YanıtlaSil
  2. Canım benim her zaman ince düşünen zarif arkadaşım teşekkür ederim sevgiyle kal.

    YanıtlaSil