Kremalı Mozaik Pasta

Pazartesi, Ekim 27, 2014 marindentarifler.com 0Yorumlar



Bugün çok pratik misafirlerinize çabuk yapabileceğiniz bu pastanın tarifini paylaşmak istiyorum,
margarin kullanmayı pek sevmediğim için genellikle yemeklerimde tereyağ veya zeytinyağ kullanmayı
tercih ediyorum sıvı Becel veya tereyağ tadında Terem yağda kullanabilirsiniz.





Malzemeler:

320 gr Bitter çikolata veya kuvertür
1 kutu çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 küçük portakal kabuğu rendesi
225 gr pötibör bisküvi
Üstünü süslemek için;
1/2 çay bardağı yeşil fıstık

Yapılışı;
Kremayı ve tereyağı bir derince tencereye koyalım kaynama noktasında ocağımızı kapatalım.
Bitter çikolatalarımızı küçük parçalara bölüp kremanın içine atalım erimesini bekleyelim
iyice karıştıralım çikolataların eridiğinden emin olduktan sonra vanilyayı,bisküvilerimizi küçülterek
ve rendelediğimiz portakal kabuğunu ilave edelim, bütün malzemeyi karıştırıp streçle kaplanmış
kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirelim üstünü streçle kapatıp bir gece bekletelim.
Dolaptan çıkardığınız pastanın üstünü yeşil fıstıkla süsleyin servise hazır.

Not;Aceleniz varsa misafir geliyorsa derin dondurucuda 1 saat bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.



























Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: