Portakal Kabuğu Marmelatı
Reçel yaptığım portakalların kabuklarını herzamanki gibi herşeyi değerlendirmek istedim,
kabukları atmadım iyice yıkadıktan sonra minik küpler halinde kesip suya koyup,
dolaba kaldırdım. Hazırlandıktan sonra kurabiyelerimde ve keklerimde kullanmak üzere
kavonozda yerini alacak.Portakal en sevdiğim meyvalar arasındadır.
Malzemeler:
6 tane Portakal kabuğu
500 gr Tozşeker
1 Tarçın kabuğu
Yapılışı:
Yıkanmış ve küp doğranmış kabukları bir kapaklı kaba alalım üstünü kapatacak kadar
suyla doldurup,1 gün dolapta bekletelim suyunu süzüp tencereye alalım su ekleyip bir taşım
kaynatıp suyunu süzüp yıkayalım.
Tencereye alıp üstüne şekeri döküp biraz bekletelim, tarçın kabuğunu ekleyelim kısık ateşte
kaynatalım suyunu çektirelim kavanozun içine 1 yemek kaşığı toz şeker koyalım yarıya kadar
kaynatalım suyunu çektirelim kavanozun içine 1 yemek kaşığı toz şeker koyalım yarıya kadar
marmelatı koyup 1 y.kaşığı toz şeker koyup tekrar marmelatı koyup 1 kaşık toz şeker ilave edip
kapağını kapatıp kavanozu sallayıp dolapta saklıyalım.
Kurabiyelerdehttp://marindentarifler.blogspot.com.tr/2014/02/portakal-dolgulu-kurabiye.html
kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
Annem eskiden çok yapardı aslında bayılırım ahhhh birde annemin şeker hastalığı olmazsa ne marmelatlar ve reçeller yapıcam ama işte kader diyelim…
YanıtlaSilNefissss olmuş portakalın marmelatına bayılırım ayrı lezzeti vardır özellikle kek ve kurabiyelerde harika oluyor…
Afiyetler olsun...
Sevgilerimle…
portakallar bitmeden yapmak lazım ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık.. Afiyetle yiyin.
YanıtlaSilNefis gorunuyor, elinize saglik:)
YanıtlaSil